Demokrati

DATUM: 2020-06-05 TID: 04:27:00
 
 
 
Det här tipset har jag tagit till mig från min fantastiska kollega Eva. Ett enkelt och tydligt sätt att lyfta demokrati och valet i Sverige.
 
Vi började med att titta på en kort film om demokrati. Vi samtalade sedan om vad demokrati är och visade bilder på sveriges partier. Vad är egentligen en statsminister? Hur går en röstning till? Bestämmer kungen allt?
 
Vi samtalade om vad häst, katt och hundpartiet ville genomföra och om det alltid blir som man önskar. Vad händer om det partiet som du röstat på inte vinner? Ska man bli sur/arg då?
 
Eleverna fick sedan prova på att rösta på partierna ovan. Vi klädde en gammal skokartong som fick agera vallåda. Var och en gick de fram och tog ett kort för det parti som de ville rösta på. När alla elever var klara var det dags att titta på resultatet. Det visade sig att hundpartiet och kattpartiet fick lika många röster. Vad händer då? Eleverna fick göra ett omval och slutligen stod kattpartiet som segrare.  
 
Jag har dessvärre inte detta materialet sparat, men gillar ni upplägget så är det bara att skriva en text och skriva ut bilder.Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail:


Url/Bloggadress:


Kommentar: